CUKRÁŘSKÉ SVATEBNÍ KOLÁČKY

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

Suroviny:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g tuku (máslo nebo 100% rostlinný tuk)
  • 1 balení droždí
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžičky cukru

Náplň:

  • 200 g vlašských ořechů
  • 40 g piškotů
  • 80 g cukru
  • 1 dl mléka

Postup přípravy:

  • Připravíme si kvásek, tedy smícháme vlažné mléko, droždí a cukr a necháme vykypět.
  • Smícháme mouku s tukem a kváskem.
  • Vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny a rozválíme na cca. 0,5 cm pláty. Vykrájíme kolečka. Dáme na plech s pečícím papírem. Necháme 10 odpočinout.
  • Mezitím si připravíme náplň. Rozemeleme ořechy, rozválíme piškoty. Dáme do mísy, přidáme cukr a mléko a zpracujeme do středně tuhé hmoty.
  • Kolečka těsta poklademe náplní a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 8 – 10 minut. Pocukrujeme a podáváme.

Náplně mohou být různé. Například maková, jablečná, povidlová nebo tvarohová.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální