PANENKA S NUDLEMI

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut, tepelná úprava 5 minut

Tato úprava je velmi snadná a rychlá. Za pár minut máte hotovo. Dle sezóny můžete přidávat zeleninu. Hodí se zelené fazolky, hrášek, mrkev atd.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 vepřová „panenka“
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 vejce
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje (jedno druhový)
  • Koření: sůl, pepř

Postup přípravy:

Maso důkladně odblaníme a nakrájíme na tenké plátky, velmi zlehka osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu z vejce, sójové omáčky, rozdrceného česneku a bramborového škrobu. Maso spojíme s marinádou. Maso necháme marinovat a mezitím si připravíme přílohu – rýžové nudle, které uvaříme dle návodu. Rozpálíme si pánev s trochou oleje (ne olivový). Pánev musí být velmi rozpálená a zprudka opečeme maso do zlatova.

Doporučení:

K této úpravě masa se hodí, jako příloha, jasmínová rýže. Maso velmi dobře chutná také jen se zeleninovým salátem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Těstovinový