BEZLEPKOVÝ CHLÉB
Opět recept, který se nám povedl, ale vlastně měl být úplně jiný. Připravili jsme si všechny přísady a chtěli jsme si udělat kvásek z bezlepkových kvasnic. Kvasnice jsme otevřeli, ale bohužel byly plesnivé, takže jsme je vyhodili a použili jsme bezlepkový prášek do pečiva.
- Velmi snadné
- Příprava, včetně pečení cca. 1 hodina
Suroviny:
- trocha mléka, původně na kvásek
- lžíce hnědého třtinového cukru
- 1 jogurt (smetanový nebo řecký)
- 1 hrnek mixu bezlepkových muk (my jsme použili rýžovou, pohankovou, kokosovou, lněnou)
- 1 hrnek semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová)
- hrst rozinek (nemusí být)
- 1 bezlepkový prášek do pečiva
- 1 lžička soli
- voda
Postup přípravy:
- Smícháme suché přísady.
- Smícháme mokré přísady a zamícháme vše dohromady. Těsto nesmí být tekuté. Něco mezi tuhým a tekutým.
- Dáme do formy s pečícím papírem a pečeme asi 45 minut na 180 °C.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |