BEZLEPKOVÝ CHLÉB

Opět recept, který se nám povedl, ale vlastně měl být úplně jiný. Připravili jsme si všechny přísady a chtěli jsme si udělat kvásek z bezlepkových kvasnic. Kvasnice jsme otevřeli, ale bohužel byly plesnivé, takže jsme je vyhodili a použili jsme bezlepkový prášek do pečiva.

  • Velmi snadné
  • Příprava, včetně pečení cca. 1 hodina

Suroviny:

  • trocha mléka, původně na kvásek
  • lžíce hnědého třtinového cukru
  • 1 jogurt (smetanový nebo řecký)
  • 1 hrnek mixu bezlepkových muk (my jsme použili rýžovou, pohankovou, kokosovou, lněnou)
  • 1 hrnek semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová)
  • hrst rozinek (nemusí být)
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva
  • 1 lžička soli
  • voda

Postup přípravy:

  • Smícháme suché přísady.
  • Smícháme mokré přísady a zamícháme vše dohromady. Těsto nesmí být tekuté. Něco mezi tuhým a tekutým.
  • Dáme do formy s pečícím papírem a pečeme asi 45 minut na 180 °C.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Cereální