BEZLEPKOVÝ MRKVOVÝ DORT

  • Středně obtížné
  • Příprava 20 minut, cca. 40 minut pečení, 1 hod. minimálně vychladnutí

SUROVINY:

Korpus:

  • 3 mrkve
  • 1 kyselé jablko
  • ½ cukety
  • hrst mandlí
  • hrst kešů ořechů
  • 3 celá vejce
  • 1 dl olivového oleje
  • 3 vrchovaté lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • špetka soli
  • 1 balení prášku do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 lžíce másla na vymazání formy
  • 3 lžíce kokosu na vysypání formy

Topping:

  • 2 balení lučiny (200 g)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • ořechy nebo ovoce na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nejdříve si vymažeme formu máslem a vysypeme kokosem. Pokud pečeme v remosce, vymažeme a vysypeme remosku.
  • Mrkev, jablko a cuketu omyjeme, osušíme a nastouháme na jemno. Ořechy rozmixujeme. Mouky smícháme s práškem do pečiva.
  • V jiné míse utřeme vejce s cukrem a špetkou soli, následně přidáme také olivový olej. Jakmile máme hotovo, vše smícháme dohromady a vlijeme do formy. Pečeme asi 40 minut. Test upečení uděláme špejlí. Na špejli se nesmí lepit těsto. Korpus necháme vychladnout.
  • Topping si uděláme našlehání lučiny s citronovou šťávou a agávovým sirupem. Dáme na vychladlý korpus a dozdobíme dle naší fantazie.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Vegetariánský