BULGUROVÝ SALÁT S MÁTOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny:

  • 1 hrnek bulguru
  • 8 cherry rajčátek
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • hrst čerstvé máty
  • šťáva z 2 citronů nebo limet
  • 5 lžic kvalitního olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  • Bulgur uvaříme dle návodu. Postačí nechat projít varem a pod pokličkou necháme bulgur dojít. Vodu osolíme a použijeme 2 násobné množství, jako například při přípravě rýže. Všechna voda by se měla vsáknout.
  • Očistíme a nakrájíme si zeleninu a bylinky. Zeleninu a bylinky přidáme do vlažného bulguru, lehce osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu a olej, důkladně promícháme a můžeme podávat.

Salát lze podávat vlažný nebo vychlazený. Výtečně se hodí ke steakům nebo třeba grilované rybě.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Zeleninový