BULGUROVÝ SALÁT S MÁTOU
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny:
- 1 hrnek bulguru
- 8 cherry rajčátek
- 2 stonky řapíkatého celeru
- hrst čerstvé máty
- šťáva z 2 citronů nebo limet
- 5 lžic kvalitního olivového oleje
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Bulgur uvaříme dle návodu. Postačí nechat projít varem a pod pokličkou necháme bulgur dojít. Vodu osolíme a použijeme 2 násobné množství, jako například při přípravě rýže. Všechna voda by se měla vsáknout.
- Očistíme a nakrájíme si zeleninu a bylinky. Zeleninu a bylinky přidáme do vlažného bulguru, lehce osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu a olej, důkladně promícháme a můžeme podávat.
Salát lze podávat vlažný nebo vychlazený. Výtečně se hodí ke steakům nebo třeba grilované rybě.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Zeleninový |