MAJONÉZA ČESNEKOVÁ
- Velmi snadné
- Doba přípravy 10 minut
SUROVINY:
- 2 žloutky
- 150 ml oleje (řepkový nebo slunečnicový)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 stroužek česneku
- pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
- Česnek si prolisujeme. Dáme vše do mísy nebo do mixeru a zpracujeme do potřebné konzistence. Mixer vše vyšlehá asi za 10 sekund, pokud použijete metličku, bude to trvat trošku déle.
- Pozor na sůl! Jelikož máme v majonéze hořčici a česnek solíme jen minimálně nebo vůbec.
- Při přidání nakrájené kyselé okurky, cibule a láku připravíme stejným způsobem tatarskou omáčku.