KARI FAZOLKOVÉ (ostré)

  • Super snadné
  • Příprava 10 minut

Suroviny pro 2 osoby:

  • 2 hrnky zelených fazolek
  • 1 lžíce zelené kari pasty
  • špetka soli
  • 1 lžíce oleje (ne olivový)
  • 1 dl vody
  • 1 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Postup přípravy:

  • Fazolky si očistíme, popř. použijeme fazolky mražené.
  • Rozehřejeme si olej, na který dáme rozvonět kari pastu. Přidáme fazolky a restujeme asi 1 minutu, podlijeme vodou a osolíme.
  • Necháme projít varem a asi 2 minuty dusíme. Následně můžeme podávat.

Podáváme s rýží basmati nebo plackami čapátí. Při podávání, ke kari přidáme lžíci zakysané smetany nebo jogurtu, což sníží „pálivost“ pokrmu.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Luštěninový, Zeleninový