KARI FAZOLKOVÉ (ostré)
- Super snadné
- Příprava 10 minut
Suroviny pro 2 osoby:
- 2 hrnky zelených fazolek
- 1 lžíce zelené kari pasty
- špetka soli
- 1 lžíce oleje (ne olivový)
- 1 dl vody
- 1 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
Postup přípravy:
- Fazolky si očistíme, popř. použijeme fazolky mražené.
- Rozehřejeme si olej, na který dáme rozvonět kari pastu. Přidáme fazolky a restujeme asi 1 minutu, podlijeme vodou a osolíme.
- Necháme projít varem a asi 2 minuty dusíme. Následně můžeme podávat.
Podáváme s rýží basmati nebo plackami čapátí. Při podávání, ke kari přidáme lžíci zakysané smetany nebo jogurtu, což sníží „pálivost“ pokrmu.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |