BUCHTY

  • Snadné
  • Příprava 1,5 hodiny

Suroviny na 9 větších buchet:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 125 ml mléka
  • ½ balení droždí
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 30 g másla
  • špetka soli
  • olej na pomazání buchet
  • kyselejší džem nebo marmeláda

Postup přípravy:

  • Zvážíme si suroviny. Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.
  • Mouky smícháme, přidáme špetku soli. Máslo si rozpustíme – necháme dojít pokojové teploty, poté přidáme vejce. Suché přísady smícháme s tekutými a dobře vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.
  • Necháme na teplém místě kynout, asi po 20 minutách těsto ještě jednou prohněteme. Dáme dále kynout, až asi 3 zvětší původní objem.
  • Těsto si rozdělíme na 9 kousků, do kterých dáme 1 lžičku marmelády. Buchty zabalíme, potřeme olejem a dáme do pekáče. V pekáči necháme ještě dalších 10 minut kynout.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 25 minut.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný