JABLEČNÝ KOMPOT

  • Velmi snadné
  • Příprava 5 minut, vaření 10 minut

Suroviny:

  • 3 větší, kyselejší jablka
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 svítek skořice v celku
  • 4 hřebíčky
  • šťáva z 1 citronu
  • voda

Postup přípravy:

Oloupeme si jablka a nakrájíme je na sousta. Jablka vložíme do hrnce, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme cukrem, přidáme koření a zalijeme asi ½ l vody. Vaříme přibližně 10 minut. Jablka nerozvařujeme. Necháme vychladit a podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný