JABLEČNÝ KOMPOT
- Velmi snadné
- Příprava 5 minut, vaření 10 minut
Suroviny:
- 3 větší, kyselejší jablka
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 svítek skořice v celku
- 4 hřebíčky
- šťáva z 1 citronu
- voda
Postup přípravy:
Oloupeme si jablka a nakrájíme je na sousta. Jablka vložíme do hrnce, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme cukrem, přidáme koření a zalijeme asi ½ l vody. Vaříme přibližně 10 minut. Jablka nerozvařujeme. Necháme vychladit a podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |