KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA (bez mouky)
- Velmi snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY:
- 1 menší květák
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 1 l vody nebo zeleninového vývaru
- 1 smetana na šlehání
- sůl, pepř
- bylinky např. libeček nebo petrželka
- 1 lžíce másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
- Rozpustíme si máslo, na něm orestujeme cibuli a česnek do růžova. Dále přidáme brambory a květák. Vše chvíli restujeme, poté zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme.
- Vaříme do změknuté zeleniny. Část zeleniny rozmixujeme, čímž si zajistíme správnou hustotu a nebudeme muset přidávat mouku nebo jíšku. Zeleninu ideálně rozmixujeme společně se šlehačkou. Vrátíme zpět do polévky, krátce prohřejeme a přidáme nasekané bylinky.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |