KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA (bez mouky)

  • Velmi snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY:

  • 1 menší květák
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 l vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 smetana na šlehání
  • sůl, pepř
  • bylinky např. libeček nebo petrželka
  • 1 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
  • Rozpustíme si máslo, na něm orestujeme cibuli a česnek do růžova. Dále přidáme brambory a květák. Vše chvíli restujeme, poté zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme.
  • Vaříme do změknuté zeleniny. Část zeleniny rozmixujeme, čímž si zajistíme správnou hustotu a nebudeme muset přidávat mouku nebo jíšku. Zeleninu ideálně rozmixujeme společně se šlehačkou. Vrátíme zpět do polévky, krátce prohřejeme a přidáme nasekané bylinky.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový