LINECKÉ bez čekání

  • Snadné
  • Příprava 15 min., odležení přes noc, pečení 4 minuty

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 140 g másla (změklé)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • marmeláda např. rybízová na slepování

Postup přípravy:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme, přes noc, odpočinout. Druhý den ráno těsto vyválíme asi na 3 mm plát a vykrajujeme tvary dle libosti. Pečeme krátce, asi 5 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Slepujeme marmeládou a pocukrujeme. Můžeme nechat rozležet, ale není to nutné.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální