PERNÍK
- Velmi snadné
- Příprava 15 minut, pečení 30 minut
Suroviny pro menší pekáč cca. 15 × 25 cm.
- 200 g hladké mouky
- 50 g žitné mouky
- 1 prášek do pečiva (do perníku)
- špetka soli
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžíce medu
- 2 celá vejce
- 150 ml mléka
- 100 ml oleje
- 5 hřebíčků
- špetka fenyklu
- 3 kuličky nového koření
- 2 kuličky černého pepře
- ½ badyánu
- ½ lžičky skořice
- 2 lžíce másla na vymazání pekáče
- 1 čokoláda na vaření
- hrst kokosu na vysypání pekáče a posypání perníku
Postup přípravy:
- Troubu si předehřejeme na 180 °C, pekáč vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
- Koření si dáme do hmoždíře a zpracujeme na prášek, nakonec přidáme skořici. Koření a všechny sypké přísady smícháme dohromady.
- Mléko, olej, med a vejce prošleháme v míse. Postupně přidáme sypkou směs a vše dobře promícháme.
- Nalijeme do pekáče a pečeme asi 30 minut. Po upečení perník polijeme rozehřátou čokoládou a posypeme kokosem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |