TAFELSPITZ

  • Snadné
  • Doba přípravy 1,5 hodiny

Suroviny pro 4 osoby:

Vařené maso:

  • 1 kg hovězí květové špičky
  • kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • koření: sůl, pepř, 3 kuličky nového koření

Roesti (něco na způsob bramboráčků):

  • ½ kg brambor
  • lžíce bramborového škrobu
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Jablka s křenem:

  • 2 jablka
  • menší kousek křenu
  • citronová šťáva

Smetanová omáčka:

  • zakysaná smetana
  • pažitka

Postup přípravy:

  • Maso vložíme do osolené, vařící vody společně se zeleninou a kořením. Maso vaříme zvolna do měkka, trvá to asi hodinu nebo i více. Maso necháme ve vývaru a připravíme si Roesti a omáčky k podávání.
  • Na Roesti si připravíme brambory, které oloupeme a nahrubo nastrouháme. Promícháme se škrobem a dobře osolíme. Smažíme na oleji do zlatova. Roesti jsou bramboráčky, asi 4 mm silné a s průměrem 5 cm.
  • Na jablka s křenem si nastrouháme oloupaná jablka a křen. Smícháme, zakápneme citronovou šťávou, aby nám jablka nezhnědla.
  • Kysanou smetanu smícháme s nakrájenou pažitkou.
  • Maso nakrájíme a necháme stále ve vývaru. Tafelspitz se v Rakousku servíruje jako silný hovězí vývar, který je podáván jako předkrm. Po předkrmu se maso podává jako hlavní chod s Roesti, vařenou zeleninou a omáčkami.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro diabetiky
Pokrm Masový