TAFELSPITZ
- Snadné
- Doba přípravy 1,5 hodiny
Suroviny pro 4 osoby:
Vařené maso:
- 1 kg hovězí květové špičky
- kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel
- 1 cibule
- 1 česnek
- koření: sůl, pepř, 3 kuličky nového koření
Roesti (něco na způsob bramboráčků):
- ½ kg brambor
- lžíce bramborového škrobu
- sůl a pepř
- olej na smažení
Jablka s křenem:
- 2 jablka
- menší kousek křenu
- citronová šťáva
Smetanová omáčka:
- zakysaná smetana
- pažitka
Postup přípravy:
- Maso vložíme do osolené, vařící vody společně se zeleninou a kořením. Maso vaříme zvolna do měkka, trvá to asi hodinu nebo i více. Maso necháme ve vývaru a připravíme si Roesti a omáčky k podávání.
- Na Roesti si připravíme brambory, které oloupeme a nahrubo nastrouháme. Promícháme se škrobem a dobře osolíme. Smažíme na oleji do zlatova. Roesti jsou bramboráčky, asi 4 mm silné a s průměrem 5 cm.
- Na jablka s křenem si nastrouháme oloupaná jablka a křen. Smícháme, zakápneme citronovou šťávou, aby nám jablka nezhnědla.
- Kysanou smetanu smícháme s nakrájenou pažitkou.
- Maso nakrájíme a necháme stále ve vývaru. Tafelspitz se v Rakousku servíruje jako silný hovězí vývar, který je podáván jako předkrm. Po předkrmu se maso podává jako hlavní chod s Roesti, vařenou zeleninou a omáčkami.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |