VANILKOVÝ DORT
- Snadné
- Příprava 20 minut, pečení 30 minut
SUROVINY
Korpus:
- 4 vejce
- 3 vanilkové pudingy
- 4 lžíce cukru
- ½ lžičky jedlé sody
Krém:
- 9 lžic mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 170 g másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce kakaa
Ostatní:
- máslo na vymazání formy
- kokos na vysypání a následné posypání dortu
Postup přípravy:
Korpus:
- Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a z bílků a s 1 lžící cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně zašleháme pudingy, sodu a sníh do žloutkové pěny.
- Hmotu dáme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zdali je korpus hotov – špejle nelepí. Necháme vychladnout.
- Následně korpus rozkrojíme na dva, stejně široké pláty, které potřeme krémem. Krémem potřeme také povrch a nakonec posypeme kokosem nebo třeba ořechy.
Krém:
- Z mléka a mouky si uvaříme bešamel – metličkou šleháme až do zhoustnutí hmoty, poté necháme vychladit. Po vychladnutí do bešamelu zašleháme máslo pokojové teploty, cukr a kakao.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |